Riječ za tebe - Tajna raja

Nakon duga i herojskog života jedan je samuraj dospio na drugu stranu i bi mu dodijeljeno mjesto u raju. Po prirodi je bio vrlo znatiželjan, pa zamoli da prije zaviri i u pakao. Kad kad ga jedan anđeo, da mu udovolji, onamo povede, nađe se u prostranoj dvorani s velikim stolom u sredini, natrpanim tanjurima punim najslasnijih i vrlo ukusnih jela. Sustolnici koji su sjedili uokolo bijahu iscrpljeni, blijedi, sama kost i koža – pravi jadnici.

Riječ za tebe Sasvim mala bobica

Voda male bare mirno je snivala u miru ljetne žege. Lijeno sjedeći na listu bijelog lopoča, mladi je žabac vrebao kukca dugih nogu koji je bezbrižno jurio glatkom vodenom površinom: očekivao je da mu uskoro dođe nadohvat i već se radovao slasnu zalogaju.

Malo podalje drugi je vodeni kukac, vilinski konjic, čeznutljivo pogledavao svoju dražesnu odabranicu i, u nedoumici kako da joj izjavi ljubav, zadovoljio se time da je tek izdaleka promatra.

NIKOLINJE – SUSRET KOJI ZNAČI I NUDI VIŠE OD MALO ZABAVE I DAROVA

Dragi roditelji!

Pred nama je još jedna proslava svetog Nikole, prijatelja djece. To je prigoda da se sretnemo, veselimo, razgovramo, izmijenimo pokoju riječ i mišljenje, da vidimo kako smo, da jednostavno budemo zajedno.

Za vašu djecu to je prigoda da susretnu druge na svom jeziku, da ga onda lakše njeguju, žele i uče.